C4U-Page-header-image-coaches

Ben jij die coach die jongeren kan enthousiasmeren?

Het hoeft eigenlijk niet te worden uitgelegd, want jij bent zelf ook jong geweest. Misschien heb je zelf nog kinderen in de puberleeftijd in huis. Dan weet je vast hoe jongeren zich kunnen voelen of waar ze tegenaan lopen in het dagelijkse leven. Niet lekker in hun vel zitten, niet gelukkig zijn op school, zich onzeker of niet begrepen voelen. Niet elke jongere praat daar gemakkelijk over, thuis met ouders, met opa, oma of andere familieleden, op school of met vrienden. Coach4U helpt door de inzet van coaches.

Steun en toeverlaat

Een coach is iemand die geheel vrijwillig zijn werk- en levenservaring wil delen met een jongere, die in een fase zit waarin hij of zij wel wat hulp kan gebruiken. Als coach help je jongeren door gesprekken met hen te voeren. Op die manier probeer je erachter te komen wat er precies aan de hand is en hoe de betreffende jongere het beste geholpen kan worden. Als coach ben je steun en toeverlaat, een vertrouweling en veilige uitvalsbasis voor de jongere.

Coach-zijn verrijkt je leven

Als coach ben je vooral een objectief luisterend oor. Mede dankzij jou krijgt een jongere zijn leven weer op de rit en kijkt hij vol goede moed naar de toekomst. En het mooie is dat het mes ook nog eens aan twee kanten snijdt, want je leert er zelf ook van. Coach-zijn verrijkt je leven in meerdere opzichten. Iedere jongere is anders en bevindt zich in een andere situatie. Dat geeft jou ook een nieuwe blik op jouw eigen levenservaring!

Zijn er eisen waaraan je moet voldoen als coach?
We spreken liever niet over eisen. Dat klinkt zo zwaar. Wel vragen wij jou om er rekening mee te houden dat je je minimaal een jaar verbindt aan een jongere. Hoe vaak jullie elkaar treffen, laten wij aan jou en de jongere over. Je hebt gesprekken met de jongere, maar ook met zijn ouders of met de leraar of mentor op school. Hoe vaak? Dat is helemaal aan jou in overleg met de jongere. Soms is dat meerdere keren per week, als het allemaal even lijkt tegen te zitten. Of als de jongere zich toevallig in één week op allerlei scholen wil oriënteren. Soms ook maar één keer per maand, als bijvoorbeeld de jongere op het goede pad is. Of gewoon aangeeft maandelijks voldoende inzicht te krijgen.

Verder vinden wij het belangrijk dat je:

  • voldoende ervaring hebt opgedaan in de werk- én privésfeer
  • jouw levenservaring graag wilt delen met jongeren. Je bent niet alleen gesprekspartner, ondersteuner, adviseur en begeleider van de jongere, maar ook een voorbeeld voor hem of haar.
  • weet wat jongeren bezighoudt
  • woont, studeert of werkt in de Westelijke Mijnstreek en dat je wekelijks één uur beschikbaar bent voor de jongere
  • bereid bent om een Verklaring Omtrent Gedrag aan te vragen
  • integer bent, communicatief vaardig en resultaatgericht
  • deelneemt aan intervisiebijeenkomsten, om mede-coaches te ondersteunen met jouw ervaring en ook je eigen kennis zo nu en dan eens bij te spijkeren.
  • Makkelijk in staat bent om jongeren emotioneel te ondersteunen.

Wat krijg je ervoor terug?
Voldoening, omdat je weet dat een jongere dankzij jouw inbreng nieuw perspectief ziet. Je ondersteunt de jongere op zijn/haar weg naar volwassenheid. Daarnaast is coach-zijn gewoon een fantastische ervaring die ook jouw leven verrijkt.

Daarnaast mag je van ons verwachten dat wij je op alle mogelijke manieren ondersteunen. Wij investeren in jou! Je krijgt een training en er vinden regelmatig intervisie- en themabijeenkomsten plaats. Uiteraard zijn er de gebruikelijke regelingen, zoals een onkostenvergoeding.

Ben je enthousiast?

Neem dan gauw contact met ons op, en overtuig ons van jouw power. Bij Contact vind je alle kanalen om ons te bereiken.

Spreken we elkaar snel?