Het mentale steuntje in de rug. Of die rug om even op te steunen.

Dat zijn onze coaches! De situaties waarin jongeren vastlopen of de zorgen die zij hebben, kunnen over van alles gaan. Het is dan fijn als zij dit kunnen delen. Praten lucht op. Vervolgens nieuwe inzichten krijgen en groeien als persoon, dat is onze kers op de taart.

Om dit te bereiken, heeft een jongeren wel een coach nodig die bij hem past en die hem volledig begrijpt. Oftewel, een coach die de perfecte match is.

Samen het pad bewandelen
met begeleiding.

Als de bestemming is bepaald, zijn onze coaches de persoonlijke support en care naar dit doel toe. Zoals we al eerder zeiden, die match is dan heel erg bepalend. De klik moet er namelijk zijn om samen te binden en om uiteindelijk samen ook die stappen te zetten.

Waar helpt een coach bij?

Een coach is er om te luisteren, te begrijpen, te praten, te steunen én feedback te geven. Dit kan gaan van je lekker te laten praten over alles wat je dwars zit  tot het samen opstellen van een praktisch werkschema. Hoe een traject er precies uit komt te zien, kunnen wij van tevoren niet zeggen. Dit komt voort uit de opgestelde doelen tijdens het kennismakingsgesprek en de gesprekken erna. Vanuit deze start gaat een coach ondersteunen om samen die eindbestemming te bereiken. Misschien nog wel het belangrijkste is daarom dat een coach er gewoon ‘is’. Tijdens de zorgen, maar ook tijdens de overwinning!

Uit welk hout is een coach gesneden?

Om die perfecte match te bereiken, zijn wij altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Yes, je leest het goed: Onze coaches ondersteunen jongeren stuk voor stuk vrijwillig. Die eurocenten moeten namelijk niet het voornaamste doel zijn, maar juist het écht willen helpen van iemand. De voldoening, energie en nieuwe ervaringen zijn uiteindelijk ook veel meer kostbaar dan een beurs met geld.

Ben jij degene die ons team jongerencoaches komt versterken met jouw eigen levenservaring, power en enthousiasme? Wij praten dan niet graag over strenge eisen, maar over enkele dingen om rekening mee te houden:

Do you check all the boxes?
Dan ben jij een van ons!

Je bent bereid om je gedurende langere tijd te verbinden als coach aan een jongere.

Je hebt voldoende ervaring opgedaan in school, werk, maar ook in de privésfeer.

Je wilt vanuit je levenservaring de jongere ondersteunen.

Je kunt deelnemen aan verschillende intervisiebijeenkomsten om andere coaches te helpen en om eigen kennis uiteraard bij te spijkeren.

Je bent makkelijk in staat om jongeren emotioneel te ondersteunen.

Je bent wekelijks één uur beschikbaar.

Word jij onze frisse jongerencoach?

Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op voor een kennismakingsgesprek.